Servicii

Stomatologie generala

Clinica Zambetului ofera toata gama de tratamente stomatologice: curatarea profesionala a dintilor, obturatii dentare (plombe), tratamente de canal (scoaterea nervului), extractii, lucrari dentare, proteze mobile.

Control periodicIgienizarea dintilor este o manopera de rutina care trebuie repetata o data la 6 luni, pentru a preveni aparitia cariilor si a parodontozei. Aceasta se poate realiza prin Periaj dentar, Prophy jet (air flow) sau Detartraj.

Periajul dentar presupune indepartarea cu o perie de mici dimensiuni si cu o pasta speciala a placii bacteriene si coloratiilor dentare.

Prophy jetul sau air flow-ul realizeaza o curatare a dintilor mai completa prin pulverizarea pe suprafetele dentare a unei pulberi speciale.

Detartrajul indeparteaza depozitele de tartru de la baza dintilor, care se depun mai ales pe partea interioara a dintilor de jos.

ObturatiiObturaţiile dentare (plombele) sunt modalitatea obisnuita de tratament a cariilor dentare.  La Clinica Zambetului, obturatiile sunt realizate cu cea mai mare grija pentru a rezista timp indelungat. Folosim materialele celor mai renumiti producatori in domeniu:  Dycal (Dentsply, SUA), Analiner (Nordiska, Suedia), Filtek (3M, SUA).

Tratamentele de canal sunt cele prin care se scoate nervul si se umple canalul radicular cu o substanta speciala.  Materialele pe care le folosim sunt de la firme prestigioase, precum Ultradent (SUA), Septodont (Franta), Kerr (SUA).

Extractia dentara reprezinta indepartarea / scoaterea dintelui respectiv, in cazul in care acesta are o infectie mare la radacina sau o carie extinsa.  Manopera este nedureroasa pentru ca anestezicele moderne isi fac efectul chiar si in conditiile cele mai dificile (prezenta puroiului, dureri acute persistente etc).

Lucrarile dentare cuprind coroanele (atunci cand se imbraca un singur dinteLucrare ceramica care este foarte distrus) si puntile (atunci cand se imbraca mai multi dinti pentru a inlocui un dinte lipsa).  In clinica noastra folosim ca material predilect ceramica.  Aceasta imbina perfect cele doua cerinte esentiale: rezistenta in timp si estetica deosebita.

Protezele mobile se realizeaza atunci cand lipsesc un numar mare de dinti.  Situatia cea mai frecventa este lipsa dintilor din spate ceea ce face masticatia foarte dificila sau aproape imposibila. Protezele sunt, de asemenea, indicate pacientilor care au pierdut toti dintii.  Materialul folosit pentru realizarea lor este un gen de plastic, numit acrilat, care asigura o estetica superioara.  Culoarea si forma dintilor se aleg in functie de dorinta pacientului.

Chirurgie orala

In stomatologie exista diferite procedee chirurgicale care presupun tratarea dintilor, a gingiilor sau a oaselor maxilare.

Interventiile chirurgicale pot fi:

 1. extractii dentare complicate care se efectueaza dintilor ce prezinta infectii mari,  radacini foarte voluminoase  sau curbe.
 2. extractia molarilor de minte cu infectii repetate sau care imping dintii vecini, determinand aparitia inghesuirilor dentare.
 3. rezectia apicala indicata dintilor care au fost tratati endodonticInfectie la radacina (scoaterea nervului) si la care in timp au aparut granuloame (infectii la varful radacinii). Procedura consta in  retratarea canalelor radiculare,  asociata cu indepartarea chirurgicala a infectiei si a unei mici portiuni din radacina dintelui.
 4. chistectomia care presupune indepartarea unui chist dezvoltat la nivelul maxilarului din cauza unei infectii vechi, netratate.
 5. tratamente pentru realizarea unor proteze mobile care implica interventia chirurgicala de remodelare a osului maxilar.  Sunt indicate atunci cand dupa infectii, extractii dentare multiple sau complicate, osul maxilar prezinta  zone neregulate (chiar dureroase) si nu se poate aplica o proteza mobila.

Implantologie

Dintii pierduti pot fi inlocuiti fie prin lucrari dentare (punti sau proteze) care seImplant dentar leaga de dintii vecini sau prin implante dentare. Implantul dentar are avantajul de a lasa dintii vecini neafectati.

Implantul este un dispozitiv sub forma unui “surub, fabricat din titan, care inlocuieste radacina unui dinte pierdut Acest “surub”, special conceput si fabricat in conditii de sterilizare maxima, va fi plasat in locul radacinii dintelui natural.  Dupa o perioada medie de vindecare de 3-6 luni, implantul va primi un pivot si lucrarea definitiva.

Implantul imediat

Implantul imediat desemneaza procedura prin care se face extractia dintelui si in aceeasi sedinta (imediat) se face si insertia implantului dentar. Procedura necesita niste conditii pentru succesul ei:

 • dintele extras sau dintii vecini sa nu aiba o infectie foarte mare sau in care sa existe puroi
 • in urma extractiei dintelui (fie ca este o masea din zona laterala, fie ca este un dinte din zona anterioara), osul si gingia ramase sa fie relativ integre (sanatoase)
 • in zona de insertie a implantului imediat sa nu existe structuri anatomice care sa fie lezate: nervul mandibular, sinusul maxilar, fosele nazale.

Din punct de vedere tehnic, zona ramasa in urma extractiei nu se potriveste 100 % cu forma implantului dentar, radacina dintelui fiind in general mai mare. Acest lucru inseamna ca in jurul implantului va trebui plasat os artificial si o protectie de colagen pentru gingie, realizand o aditie osoasa. Toate aceste materiale aditionale fac ca procedura sa fie cu aproximativ 30 % mai scumpa decat un implant obisnuit.

Dupa insertia implantului imediat, daca acesta este suficient de stabil, se poate decide si realizarea unei lucrari imediate pe implant. Acesta este un dinte provizoriu ce va fi purtat pe perioada vindecarii implantului. Vor trebui totusi niste precautii din partea pacientului : sa nu muste cu acel dinte si sa aiba o dieta moale.

Tehnica All on 4 / All on 6 se indica la pacientii care nu mai au dinti deloc sau mai ai foarte putini dinti sau acestia nu mai pot fi utilizati intr-o lucrare obisnuita. Astfel, dupa extractia tuturor dintilor (la partea de sus, la cea de jos sau la amandoua), imediat sau dupa o perioada de vindecare, se insera 4  sau 6 implante pe care se realizeaza imediat  ( in maxim 48 de ore) o lucrare provizorie. Dupa o alta perioada de vindecare, se realizeaza lucrarea finala. Practic, toti dintii pusi ( All ) se vor sprijini pe 4 sau 6 implante. Este o tehnica care are aproximativ 20 de ani vechime si reprezinta metoda cea mai rapida de a avea dinti ficsi cu costuri reduse. Dezavantajul procedurii este ca utilizand un numar limitat de implante dentare, in cazul esecului unuia dintre ele, lucrarea dentara trebuie schimbata si reluata procedura.  In cazul metodei traditionale, la pacientul fara niciun dinte se monteaza 6-8 implante. Iar in cazul esecului unuia dintre ele (cand nu se vindeca bine in os, din cauza unei infectii anterioare, de exemplu), se pot folosi implantele ramase (cele 5-7 unitati) fara a realiza altele proceduri chirurgicale.

Deci, tehnica All on 4/ All on 6 (metoda de implant imediat la pacientii fara dinti, cunoscuta in reclame ca si „dinti ficsi in 24 ore”) este varianta cea mai rapida si economica de a avea lucrari dentare fixe.

Informatii suplimentare gasiti la  www.implantedentare.net

Parodontologie

Este o ramura a stomatologiei care se ocupa de afectiunile gingivale.  Acumularea de tartru la baza dintilor, sangerarea la periajmobilitatea dintilor sunt cateva dintre problemele care necesita un tratament special din partea medicului dentist.

Una dintre afectiunile foarte nocive la nivelul dintilor si a gingiilor este reprezentata de parodontoza.

Parodontoza este boala gingiei si a osului in care stau Retractie gingivaladintii. Debuteaza prin sangerari la periaj, continua prin coborarea nivelului gingiei de pe dinti si, in final, din cauza mobilitatii crescute, determina  pierderea dintilor.

Cauza principala a tuturor afectiunilor parodontale este acumularea in exces a placii bacteriene.  Pentru a preveni afectiunile gingivale, detartrajul si periajul profesional sunt procedee obligatorii ce trebuie repetate la intervale de maxim 6 luni.

Metodele de tratament moderne si noile biomateriale trateaza cu succes parodontoza. Totusi, nu se poate spune ca exista un tratament 100%  garantat al acestei boli.

LASERUL DENTAR

 Exista mai multe tipuri de lasere dentare, unele folosite pentru structuri moi (gingii, buze, limba etc ) si altele pentru structuri dure (smalt, oase maxilare). La Clinica Zambetului folosim laserul dentar dioda pentru tesuturile moi. Fata de metodele clasice, laserul dentar determina o durere mai scazuta si o interventie fara sangerare.  Acesta are urmatoarele utilizari :

 • incizia abcesului dentar
 • frenectomie cu laser(incizia frenului buzei sau frenului limbii)
 • excizia tumorilor tip epulis, fibrom
 • gingivectomie (taierea gingiei in exces)
 • gingivoplastie (modelarea formei gingiei)
 • biopsia zonelor de tesut moale
 • alungirea coroanei dintilor la dintii scurti
 • decapusonarea in cazul dintilor care nu sunt erupti
 • largirea santului gingival inainte de amprentarea pentru lucrari dentare
 • tratamentul bolii parodontale (parodontozei) in cadrul chiuretajelor parodontale, folosind laserul dentar ca adjuvant
 • sterilizarea pungilor parodontale cu laser dentar in cazul parodontozei
 • descoperirea implantului dentar cand este acoperit de gingie
 • tratamentul periimplantitei prin curatarea infectie din jurul implantului
 • sterilizarea canalelor in cadrul tratamentului endodontic (a infectiilor la radacina)
 • tratamentul aftelor bucale cu laser dentar
 • vindecarea plagilor dupa interventiile de chirurgie orala
 • tratamentul sensibilitatii dentare la rece cu laser
 • tratamentul herpesului oral sau a gurii arse cu laser
 • albirea dentara ajutata de laserul dentar
 • tratamentul durerii ATM (articulatiei temporo mandibulare) cu laser
----
Phone icon
Programeaza acum!
WhatsApp icon
----