Parodontologie

Este o ramura a stomatologiei care se ocupa de afectiunile gingivale.  Acumularea de tartru la baza dintilor, sangerarea la periajmobilitatea dintilor sunt cateva dintre problemele care necesita un tratament special din partea medicului dentist.

Una dintre afectiunile foarte nocive la nivelul dintilor si a gingiilor este Retractie gingivalareprezentata de parodontoza.

Parodontoza este boala gingiei si a osului in care stau dintii.  Debuteaza prin sangerari la periaj, continua prin coborarea nivelului gingiei de pe dinti si, in final, din cauza mobilitatii crescute, determina pierderea dintilor.

Cauza principala a tuturor afectiunilor parodontale este acumularea in exces a placii bacteriene. Pentru a preveni afectiunile gingivale, detartrajul si periajul profesional sunt procedee obligatorii ce trebuie repetate la intervale de maxim 6 luni.

Metodele de tratament moderne si noile biomateriale trateaza cu succes parodontoza. Totusi, nu se poate spune ca exista un tratament 100%  garantat al acestei boli.

Informatii suplimentare gasiti la  www.parodontoza.net

----
Phone icon
Programeaza acum!
WhatsApp icon
----