Stomatologie generala

Clinica Zambetului ofera toata gama de tratamente stomatologice: curatarea profesionala a dintilor, obturatii dentare (plombe), tratamente de canal (scoaterea nervului), extractii, lucrari dentare, proteze mobile.

Igienizarea dintilor este o manopera de rutina care trebuie repetata o dataControl periodic la 6 luni, pentru a preveni aparitia cariilor si a parodontozei. Aceasta se poate realiza prin Periaj dentarProphy jet (air flow) sau Detartraj.

Periajul dentar  presupune indepartarea cu o perie de mici dimensiuni si cu o pasta speciala a placii bacteriene si a coloratiilor dentare.

Prophy jetul sau air flow-ul realizeaza o curatare a dintilor mai completa prin pulverizarea pe suprafetele dentare a unei pulberi speciale.

Detartrajul indeparteaza depozitele de tartru de la baza dintilor, care se depun mai ales pe partea interioara a dintilor de jos.

ObturatiiObturaţiile dentare (plombele) sunt modalitatea obisnuita de tratament a cariilor dentare.  La Clinica Zambetului, obturatiile sunt realizate cu cea mai mare grija pentru a rezista timp indelungat. Folosim materialele celor mai renumiti producatori in domeniu:  Dycal (Dentsply, SUA), Analiner (Nordiska, Suedia), Filtek (3M, SUA).

Tratamentele de canal sunt cele prin care se scoate nervul si se umple canalul radicular cu o substanta speciala.  Materialele pe care le folosim sunt de la firme prestigioase, precum Ultradent (SUA), Septodont (Franta), Kerr (SUA).

Extractia dentara reprezinta indepartarea / scoaterea dintelui  care are o infectie mare la radacina sau o carie extinsa.  Manopera este nedureroasa pentru ca anestezicele moderne isi fac efectul chiar si in conditiile cele mai dificile (prezenta puroiului, dureri acute persistente etc).

Lucrarile dentare cuprind coroanele (atunci cand se imbraca un singurLucrare ceramicadinte care este foarte distrus) si puntile (atunci cand se imbraca mai multi dinti pentru a inlocui un dinte lipsa).   In clinica noastra folosim ca material predilect ceramica.   Aceasta imbina perfect cele doua cerinte esentiale: rezistenta in timp si estetica deosebita.

Protezele mobile se realizeaza atunci cand lipsesc un numar mare de dinti.  Situatia cea mai frecventa este lipsa dintilor din spate ceea ce face masticatia foarte dificila sau aproape imposibila.  Protezele sunt, de asemenea, indicate pacientilor care au pierdut toti dintii.  Materialul folosit pentru realizarea lor este un gen de plastic, numit acrilat, care asigura o estetica superioara.  Culoarea si forma dintilor se aleg in functie de dorinta pacientului.

----
Phone icon
Programeaza acum!
WhatsApp icon
----